הקדמה: הכתבה פחות מתאימה למי שאינו מבין דבר בפרסום בפייסבוק. הטיפים הינם מתקדמים יותר ומיועדים למי שעוסק בדבר..
יש 2 סיבות עיקריות שרצוי להתאים את המודעות שלכם לדף הנחיתה:
א. אחדות מסרים – גולש שרואה מודעות מסוימת ונמשך אליה עדיף שייחשף לתוכן דומה או משלים בדף הנחיתה. סביר להניח שמודעה שמציגה מסר מסוים וגרפיקה מסוימת ודף נחיתה שמשדר דברים אחרים לגמרי יעבדו פחות טוב ביחד.
ב. ציון האיכות של פייסבוק ( Ad relevance score ) – ציון האיכות של המודעה שלכם מושפע גם מההתאמה של המודעות לדף הנחיתה אליו הן מפנות. ציון איכות גבוה יוזיל עבורכם את עלויות ההקלקה.
לא בכל מחיר – התאמת המודעות לדף הנחיתה היא לא כלל בל יעבור! יכולים להיות מקרים בהם שמירה על הקו הגרפי של דף הנחיתה במודעות עצמן יכולה לגרום לפגיעה באחוזי ההקלקה. אחוזי הקלקה (אם אתן שואלים אותי) חשובים יותר מהתאמת המודעה לדף הנחיתה ולכן לא חייבים לשמור בצורה אובססיבית על הקו העיצובי של הלקוח שיכול לעיתים להזיק לקמפיין עצמו.
לדוגמה: אם בחרתם לעלות קמפיין עם 2 מודעות תמונה שונות ו-2 ניסוחים שונים – נסו להריץ כל אחת מהתמונות עם כל אחד מהטקסטים. הפרדת משתנים איכותית תסייע לכם להבין אילו משתנים מביאים לתוצאות גבוהות יותר ומהו איחוד המשתנים המושלם.
זהו סעיף משלים לסעיף הקודם. בסעיף הקודם דיברנו על הקריאייטיבים שאתם מייצרים לטובת הקמפיין, בסעיף הנוכחי הנושא הוא “הפרדת הניסוחים שלכם בהתאם לאפשרויות הפרסום שפייסבוק מציעה “. המערכת של פייסבוק מציעה לכם לדוגמה להציג את המודעות שלכם כמודעות צד או כמודעות ניוזפיד, כמודעות למחשבים או כמודעות המופנות למכשירים ניידים, אתם יכולים להפנות את המודעות לנשים ואתם יכולים להפנותן לגברים. בקיצור – הבנתם. חשוב מאוד להבין שיש קמפיינים שחייבים לבצע “לפרק לגורמים” ולנסות כל קריאייטיב אל מול קהל שונה. לדוגמה:
קריאייטיב א’ לקהל של נשים במכשירים ניידים המוצג כניוזפיד
קריאייטיב א’ לקהל של נשים המופנה למחשבים המוצג כניוזפיד
קריאייטיב א’ לקהל של גברים במכשירים ניידים המוצג כניוזפיד
קריאייטיב א’ לקהל של גברים המופנה למחשבים המוצג כניוזפיד
כמה הערות בנוגע לפירוק הקמפיינים לגורמים:
א. קיימים מספר ניתוחים שתוכלו לעשות בדיעבד דרך מערכת הדו”חות של פייסבוק ולא תמיד מומלץ לבודד את המשתנים כבר בשלב הראשון. לדוגמה – אם אין סיבה נראית לעין שפרסום לגברים יתנהג בצורה שונה מאשר פרסום לנשים, אז רצוי שלא לבצע את ההפרדה מראש אלא לנתח את הביצועים בדיעבד.
ב. התקציב של הלקוח שלכם: ההפרדה שתיארתי בסעיף 3 תתאפשר רק אם תקציב הלקוח אינו מוגבל או גבוה מאוד. במידה ותקציב הלקוח הוא 200 ₪ ביום יהיה לכם מאוד קשה ולא יעיל לפרק את הקמפיין לחתיכות מאוד קטנות. הקפידו להתאים (בהתאם להיגיון הבריא) את תקציב הלקוח לבידוד משתני הקמפיין.
בעיה ידועה בקמפיינים בישראל שאינה מוצגת כאן מטעמי גזענות כלשהם – ריבוי לייקים מקהל מהאוכלוסייה הערבית ובעיקר מתוך פרופילים מזויפים. כן – אין כמעט קמפיין בישראל שלא סובל מבזבוז משאבים טורדני מקהל שהמודעות עצמן לא מעניינות לו את הקצה של הזרת. אין לי כ”כ מושג מהי הסיבה לכך שחלק גדול מהמודעות בארץ יכולות לקבל מאות לייקים מקהל שאינו מתעניין בשום צורה שהיא במוצר (עובדות שנחקרו במספר ניסויים) אבל מדובר בעובדה מוגמרת. אין כ”כ דרך להימנע בצורה הרמטית מהתעמרות בקמפיין שלכם, אבל תוכלו לנסות ולעשות 2 דברים:
א. (לא באמת יעיל) – הגדירו כשפות רק עברית ואנגלית.
ב. הזינו בצורה ידנית את כל היישובים הערבים בישראל. מדובר בעבודת נמלים, אך כמעט כל הקמפיינרים המתקדמים בארץ עושים זאת מחוסר ברירה.
הערה: קחו בחשבון שלא תמיד כדאי לכם לצמצם את החשיפה לאוכלוסייה הערבית ושמדובר בקהל שיכול להיות מאוד אסטרטגי ללקוחות שלכם. בדקו את הדברים לפני שתפעלו באוטומט.
פרסום בפייסבוק יכול להיות כלי מאוד עוצמתי ליצירת לידים איכותיים לעסק. במקביל – מדובר בפלטפורמה שהופכת להיות קשה ויקרה ולכן דורשת גם תשומת לב רבה. שימו לב לפרטים הקטנים!!